Star Wars-fan kan niet wachten op nieuwste film

Geschreven door Redactie

De nieuwste Star Wars-film gaat deze woensdag in première, tot groot plezier van een trouwe schare fans. "Ik heb de films van Star Wars al honderden keer gezien en ik blijf genieten", vertelt Peter van Leeuwen uit Almere. Peter is één van de grootste fans van de filmreeks in Nederland. Peter kan niet wachten tot hij Star Wars: The Rise of Skywalker kan gaan zien.

"Al als kleine jongen was ik onder de indruk van Star Wars. Het verhaal, de andere wereld en het spektakel. Toen ik ouder werd ben ik steeds meer gaan verzamelen en nu staat mijn hele huis vol", zegt Van Leeuwen.

Bijzondere band

Van Leeuwen is vooral geïnteresseerd in de 'slechte' karakters uit de filmreeks. Darth Vader staat bij hem bovenaan. "Ik heb een heel bijzondere band met dat karakter. Ik heb ook veel steun gehad aan die zwarte rakker toen ik kanker kreeg en veel behandelingen moest ondergaan in het ziekenhuis. Het klinkt misschien stom maar Darth Vader heeft mij echt geholpen."

Bij elkaar opgeteld is de verzameling best veel geld waard, maar daar gaat het Van Leeuwen niet om: "Ik koop wat ik mooi vind en wat ik kan betalen. Ik koop geen spullen als investering en echt hele dure dingen heb ik ook niet. Er is wel eens een klein poppetje verkocht voor rond de 25.000 euro. Dat slaat natuurlijk nergens meer op."

Kijken met vrienden

Van Leeuwen gaat met een groep vrienden naar de nieuwste film kijken. "We zijn allemaal fan, behalve één. Die valt ook altijd in slaap", lacht Van Leeuwen. "Maar ik ga zeker meerdere keren naar deze film toe. Ik kan niet wachten. De trailer is in ieder geval veelbelovend!"

Onze Ambassadeurs