Terugblik: van WitchWorld naar Almere Jungle

Geschreven door Redactie

In 2018 ging er een streep door alle plannen van Almeerder Ton Theunis. Jarenlang werkte hij aan de komst van een trollenpark rondom het onafgebouwde kasteel Almere.

Toen hij de stekker eruit trok, voelde Theunis zich in de steek gelaten en bedonderd door de gemeente. Hij ervoer tegenwerking in plaats van medewerking en beschuldigde de burgemeester van bedriegen.

In 2019 gaat het weer crescendo met Ton Theunis. Hij ging eten met burgemeester Franc Weerwind en bood zijn excuses aan. De burgemeester bood ook zijn excuses aan. En de bedenker van fantasy-figuren kreeg een bijzonder telefoontje van Almere Jungle. Het dierenpark op Stadslandgoed De Kemphaan had wel interesse in de kennis van Theunis en zijn mensen. "Ik had er in eerste instantie helemaal geen zin in. Ik was klaar met alles in Almere. Ik was boos, verdrietig. Ik voelde mij aan de kant gezet en aan het lijntje gehouden door de gemeente."

Van trollengrot naar nachtverblijf

Toch gaat Theunis na enig aandringen praten bij het dierenpark en ziet gelijk mogelijkheden. "Ik werk veel met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en die konden ook bij Almere Jungle aan de slag. Nog mooier: We mochten decors en dierenverblijven bouwen. Geen trollen en toverheksen dus maar wel WitchWorld-achtige creaties." Het eerste resultaat van de samenwerking is een nachtverblijf voor de witoorpenseelaapjes.

De plannen voor WitchWorld en de strijd van Theunis leverden ook een toneelstuk op. De Almeerse theatergroep Suburbia speelde de voorstelling 'Er was eens een pretpark'. De tv-registratie is op eerste kerstdag bij Omroep Flevoland te zien.

Toekomst

Of er ooit nog een WitchWorld komt? Theunis hoopt van wel. "Onze aandacht ligt nu bij Almere Jungle, maar wellicht dat we in de toekomst samen met Almere Jungle toch iets kunnen maken waarin ook ruimte is voor mijn trollen en attracties. Als er iemand met een grote zak geld komt, wil ik het nog altijd. De plannen liggen er", zo sluit Ton Theunis het jaar af.



Onze Ambassadeurs