Honderden basisscholen worstelen met bange ouders

Geschreven door Redactie

Deze week hebben op honderden scholen ouders hun kinderen zonder medische noodzaak thuisgehouden.

De leerlingen zijn niet ziek en hebben geen familielid in de risicogroep. Toch zijn ze deze eerste 'corona-proof schoolweek' niet in de klas verschenen. Een deel van deze ouders is bang dat hun kind als proefkonijn gebruikt wordt. Maar scholen zien ook ouders die misbruik maken van de situatie.

Ouders maken zich zorgen en hebben het gevoel dat hun kind proefkonijn is. "Sommige ouders hebben we inmiddels gerust kunnen stellen waardoor meer leerlingen naar school komen, maar er blijven nog steeds leerlingen van ons thuis." Er zijn nu nog zo'n 70 leerlingen van de Oranjeschool thuis.

Tussen scholen bestaan grote verschillen. Op de ene school gaat om een enkele thuisblijvende leerling, terwijl andere scholen tientallen tot wel honderd leerlingen in de schoolbanken missen.Onze Ambassadeurs