Lichtjestocht valt in het water

Geschreven door Redactie

Vrijdagavond werd er voor de derde keer een lichtjestocht gehouden waarbij er allerlei verhalen uit de Tweede Wereldoorlog werden verteld. 

De bedoeling was dat het pad werd gemarkeerd door waxinelichtjes in glazen potjes alleen bleven deze door de harde wind niet branden. Gedurende de toch begon het ook erg hard te regenen waardoor een groot aantal mensen naar huis gingen. 

Heleen Visser (woordvoerder van de organisatie) vind het heel belangrijk dat de oorlogsverhalen worden doorverteld. Heleen vertelt: "Een aantal thema's die destijds speelden zijn nu ook weer actueel, denk hierbij aan pesten, discriminatie, onderdrukking en vluchten". 

De aanwezige kinderen vonden het een hele interessante en indrukwekkende avond in het Bos der Onverzettelijken.

Onze krant nog niet ontvangen?