Provincie trekt portemonnee voor podiumkunsten

De provincie Flevoland trekt in 2020 zo'n 5,5 ton uit aan subsidies voor podiumkunsten. Dat bedrag wordt verdeeld over 17 culturele instellingen voor de organisatie van festivals, concerten of voorstellingen. Dat meldt de provincie dinsdag.

De provincie heeft zich laten adviseren door door de Adviescommissie Podiumkunsten Flevoland. Verantwoordelijk gedeputeerde Michiel Rijsberman is tevreden over de kwaliteit van het aanbod. Volgens hem staan er veel bijzondere festivals op de agenda: "Een aanbod voor jong en oud. Van klassieke concerten door Who’s Next, het WIJ-Landfestival in Dronten tot aan het relatief nieuwe festival Zomer op Schokland van Cultuurbedrijf Noordoostpolder."


Deze 17 evenementen krijgen subsidie in 2020:

 • BonteHond
 • Suburbia
 • Vis à Vis
 • Festival Twee Turven Hoog
 • Sunsation
 • Via Musica 2020
 • WIJ-Landfestival
 • Rabobank Almere Havenfestival 2020
 • Apollo Ensemble
 • Uitgast 2020
 • Deep Ocean
 • Zomer op Schokland
 • Corrosia
 • NOPPOP 2020
 • You‘ve got the power 2020
 • Goede Rede Concerten
 • Toneelgroep Sterrenstof