Opnieuw slaan GPS-dieven toe

Geschreven door Redactie

Gisternacht was het weer zover: de beruchte GPS-dieven hebben weer toegeslagen.

Ditmaal sloegen de dieven toe op het platteland in onze polder.

Professioneel werk


Peperdure GPS-systemen zijn er gestolen. De daders gaan zeer professioneel te werk. Ze zijn er in geslaagd om camera toezicht systemen uit te schakelen vanaf een afstand.
Hierdoor is er maar weinig beeld materiaal van de daders bekend bij de politie. Op zeker drie plekken is er buit gemaakt. 

Eerdere inbraken leverde wel beeldmateriaal op

Eerder schreven wij ook al over auto inbraken in Lelystad. Vermoedelijk gaat het om dezelfde daders. De politie Midden-Flevoland doen momenteel onderzoek naar de diefstallen in Flevoland. Twee daders die in Lelystad toe sloegen, waren via een camera systemen gefilmd. Het is nog niet duidelijk of deze camera beelden geholpen hebben in het onderzoek. 

De dieven in Lelystad waren er in geslaagd om de auto informatie van de sleutel te klonen vanaf een afstand. Hierdoor konden zij rustig te werk gaan, zonder daadwerkelijk de autosleutels te hoeven gebruiken. Tot nu toe is er nog nooit een zaak door de politie opgelost.