Op pad? Laat de auto staan en pak de fiets!

Geschreven door Redactie

Pak de fiets en laat de auto staan. Zo verbeter je de luchtkwaliteit en het milieu. Bovendien ga je je fitter voelen en geniet je meer van de natuur om je heen.

Met de fiets kom je overal en is gezond

Gun je auto een dagje vrij. Door vaker de fiets te pakken, stoten we namelijk veel minder CO2 uit. Zo helpen we het klimaat een handje. Ga je deze week op pad naar supermarkt, school, sportveld of werk? Doe mee met deze fiets-challenge en ontvang als beloning een unieke MooiFlevoland-fietssleutelhanger.

Impact challenge vorige week

Bijna 400 Flevolanders kozen vorige week voor veilige en snelle fietspaden in Flevoland. Ze steunden Fietsersbond Flevoland die de belangen van fietsers behartigt lokaal. Zo dragen zij bij aan minder CO2-uitstoot en verkleinden daarmee hun Flevolandse voetafdruk.


1 jaar, 48 challenges, 1 circulair Flevoland

In Mei staan de challenges in het teken van ‘schoon vervoer’. Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en anderen challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen. Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Zo dragen we bij aan minder CO2 uitstoot en grondstofverbruik.

De lente is nu op zijn mooist! Win, win dus! Doe mee met de challenge: “Op pad? Laat de auto staan en pak de fiets!’’ Meld je aan via de link op de website. #ikdoemeejijook