Oud-Almeerse op Bonaire: 'Gelukkig heel weinig besmettingen hier'

Geschreven door Redactie

Heel lang stond Bonaire tweede op een lijst van plekken waar nog geen coronabesmettingen waren. Die lijst wordt aangevoerd door Samoa.

Maar vorige week kwam daar verandering in, toen een eerste patiënt op Bonaire positief testte op COVID-19. Dat laat oud-Almeerse Marit Severijnse vanaf het eiland weten.

Inmiddels zijn er twee besmettingen op Bonaire. "Dat klinkt niet ernstig", zegt Marit, "maar het is een klein eiland met 20.000 mensen." Toch is de Almeerse niet bang. Haar werk als journalist voor het Caribisch Netwerk gaat gewoon door. Marit werkte voorheen vanuit huis en dat doet ze nog steeds. Als ze voor interviews de straat op gaat, neemt ze een selfiestick mee om gepaste afstand te houden.

De oud-Almeerse denkt dat het aantal besmettingen laag is omdat er op Bonaire al heel vroeg maatregelen werden getroffen. Al sinds een paar weken kunnen er geen vluchten meer landen en geen cruiseschepen meer aanmeren. Ook de scholen zijn dicht.

Omdat de toeristen er veel van merken, is er wel een groot probleem. “Veel mensen hebben een baan die alleen maar draait om toerisme”, legt Marit uit. “Maar mensen reageren wel begripvol op de maatregelen. Waarschijnlijk omdat ze weten dat het op de andere eilanden wel ernstig is op dit moment.”

Onze Ambassadeurs