Provincie moet lobby spoorlijn naar noorden steunen

Geschreven door Redactie

De provincie Flevoland moet actief gaan lobbyen voor een spoorlijn van Lelystad naar de noordelijke provincies door Noordoostpolder. Dat vindt een meerderheid van Provinciale Staten.

Volgens de voorstanders is een goede OV-verbinding met het noorden goed voor de economische positie van de regio. De toename van de reizigers vanuit Almere en Lelystad naar het noorden zal alleen maar groter worden, verwacht een meerderheid van de Staten. Ook de gemeenten Urk, Noordoostpolder en Lelystad lieten eerder al weten voor een spoorlijn te zijn.

Over de spoorverbinding wordt al jaren gesproken. In 2007 werd het plan voor de zogenoemde 'Zuiderzeelijn' afgeschoten. Verschillende partijen proberen de spoorverbinding alsnog op de politieke agenda te zetten. Ook VNO-NCW en de Sociaal-Economische Raad steunen deze lobby.