Het Kinderstraatje naar Raad van State wegens Stintverbod

Geschreven door Redactie

De Almeerse kinderopvang 'Het Kinderstraatje' is naar de Raad van State gestapt. Volgens de jurist van de gastouderopvang hebben de partijen tijdens de rechtszaak over het verbod op Stints niet alle stukken in kunnen zien.

Het Kinderstraatje spande een rechtszaak aan tegen minister Cora van Nieuwenhuizen omdat zij alle Stints van de weg haalde na een ongeluk in Oss. De elektrische bolderkar kwam onder een trein terecht en vier kinderen kwamen om het leven.
De Almeerse kinderopvang vond het verbod op de Stints onvoldoende gemotiveerd. De eigenaresse van Het Kinderstraatje zegt afhankelijk te zijn van de Stint. De rechter besloot vorige week dat het verbod terecht was.

Onduidelijkheid


De rechter besloot ook dat er niet tegen de uitspraak in hoger beroep gegaan kan worden. Als er inderdaad een verklaring niet openbaar gemaakt is, kan de Raad van State het proces nader onderzoeken.

Advocaat Werner van Bentem van de gastouderopvang licht toe: "Het zijn vooral juridische argumenten. De rechter heeft in de beslissing gezegd dat een verklaring niet relevant was bevonden. Maar ons is onduidelijk welke verklaring dat is. Uit deze uitspraak concluderen wij dat de beslissing gebaseerd is op stukken waarop wij niet hebben kunnen reageren."

De Raad van State kan nog niet zeggen of er op het verzoek van Het Kinderstraatje wordt ingegaan.

Fabrikant Stint trekt faillissementsaanvraag in


Inmiddels is ook bekend geworden dat de fabrikant van de Stint zijn faillissementsaanvraag heeft  ingetrokken. Edwin Renzen , eigenaar van het Bilthovense bedrijf, heeft tegen RTV Utrecht gezegd dat hij eerst de lopende procedures over de elektrische bolderkar af wil wachten. Dat heeft hij in overleg met zijn advocaat besloten. 

Eigenlijk zou de rechtbank zich dinsdag uitspreken over het faillissement van het bedrijf, maar ondertussen is er weer een sprankje hoop. Door het hoger beroep bestaat er toch weer een kans dat de kar in de toekomst de weg weer op mag. Ook de Tweede Kamer buigt zich over de kwestie.

,,Het hoeft nog niet over te zijn. Er is geen geldschieter, maar wel veel aanbiedingen." Als de situatie zo blijft zoals hij is, sluit Renzen een nieuwe faillissementsaanvraag niet uit.