Lelystad Airport decor voor nieuwe dramaserie

Geschreven door Redactie

De nieuwe dramaserie Vliegende Hollanders wordt gedeeltelijk opgenomen op Lelystad Airport en bij Aviodrome in Lelystad. Het vliegveld en themapark worden gebruikt om verschillende vliegvelden in de serie uit te beelden.

De serie wordt gemaakt door regisseur Joram Lürsen, die eerder de films Alles is Liefde, Publieke Werken en Bankier van het Verzet maakte. Vliegende Hollanders speelt zich af tijdens de beginjaren van de commerciële luchtvaart. De hoofdrollen worden vertolkt door Daan Schuurmans en Fedja van Huêt.

De producenten zoeken veel figuranten voor scènes die worden opgenomen in Lelystad. Wie zich aan wil melden kan terecht op de website van het castingbureau. Die opnames zullen beginnen in september. De achtdelige serie is eind volgend jaar te zien op NPO1.