Basisschool en zorgcentrum werken samen

Geschreven door Nicole Brandenburg

Basisschool de Polderhof en zorgcentrum de Overloop zijn samen begonnen met een project. In totaal gaan leerlingen van de Polderhof tien keer op bezoek bij de Overloop om bejaarden na te tekenen.


Het tekenen doen zij onder leiding van kunstenares Johanna Braunlich. Het project heet De Toekomst. 


Het project De Toekomst is onderdeel van de Kunstenaars Vereniging Flevoland. Dit jaar bestaat de vereniging alweer 30 jaar. Om dat te vieren voert de vereniging door heel Flevoland 30 projecten uit. Het thema van deze projecten zijn participatie.

Leerlingen van de basisschool maken op deze manier goed en ontspannen kennis met het leven in een zorgcentrum. Ook zorgen de jonge kinderen voor een energieke sfeer in het zorgcentrum, samen met veel creativiteit.

Nadat de leerlingen tien keer zijn langs geweest voor het tekenen, wordt er een keuze gemaakt uit de tien mooiste. Van deze tien tekeningen worden er ansichtkaarten gemaakt. Deze kaarten worden uitgedeeld aan de bejaarden, maar ook aan de kinderen als herinnering van dit mooie project. 

Onze krant nog niet ontvangen?