Oliebollen

Geschreven door Redactie

De lekkerste oliebollen maak je thuis! 

Wat heb je hier voor nodig?

Oliebollenbeslag

  • 50 g boter
  • 500 ml melk
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 ei
  • 500 g bloem
  • 1 mespuntje zout

Om de oliebollen nog lekkerder te maken

  • 125 g rozijnen
  • 75 g krenten

Bereidingswijze 

  1. Smelt de boter
  2. verwarm de melk tot handwarm en los hierin de gist, het ei en de boter op.
  3. Roer de bloem en het zout door het beslag en meng dit tot het een egaal beslag is.
  4. Wel de rozijnen en krenten circa 30 minuten in warm water.
  5. Meng de rozijnen en de krenten door de helft van het beslag. Laat het beslag circa 30 minuten rijzen onder een vochtige doek of plastic op een warme plek.
  6. Verwarm de olie voor tot 180 °C.
  7. Laat de oliebollen 5 tot 6 minuten frituren en vervolgens op een papiertje uitlekken. 


Onze Ambassadeurs