Eettip: Beef teriyaki

Geschreven door Redactie

Heb je na alle eetdagen geen idee meer wat je vandaag als avond eten zal gaan eten? Beef teriyaki misschien?

Dit recept is voor 2 personen. 

 

Voor de marinade: 

-200 gram biefstukreepjes (maak het vegetarisch door deze weg te laten, smaak genoeg!) 

-6 el sojasaus  

-1/2 tl chilipoeder 

-1/2 tl 5 Chinese Kruiden (venkel, anijs, kaneel, kruidnagel, witte peper) 

-1/2 tl gemberpoeder 

-1/2 tl paprikapoeder 

 

Overige ingrediënten: 

-150 gram zilvervliesrijst 

-1 ui 

-1 teentje knoflook 

-2 el olijfolie 

-2 el sojasaus 

-300 gram snijbonen of peultjes 

-6 wortels  

-1 eetlepel witte sesamzaad 

-1 eetlepel zwarte sesamzaad 

-200 gram champignons 

-1 el honing 

eventueel: nog een beetje zout 

 

Bereidingswijze: 

 

Marineer de biefstukreepjes in de sojasaus en kruiden en laat dit 30 minuten intrekken 

Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking 

Snijd de ui in stukjes en hak de knoflook fijn 

Snijd de wortels in kleine in dunne reepjes 

Verhit de olijfolie in een koekenpan 

Voeg de ui, knoflook en snijbonen toe en bak deze 5 minuten, roer regelmatig 

Snijd ondertussen de champignons fijn. 

Voeg de biefstukreepjes en de sojasaus toe aan de ui en bak deze even mee 

Voeg de honing, wortelsreepjes en champignons toe en laat dit mengsel nog ongeveer 7-8 minuten sudderen op middel vuur 

 

Serveer de rijst met de Teriyaki saus! 


Onze Ambassadeurs