Kruidenwandeling Oostvaardersplassen

Geschreven door Redactie

Ontdek de wondere wereld van wilde planten en kruiden!  

In samenwerking met Staatsbosbeheer en Stad & Natuur Almere neemt fytotherapeut, ofwel kruidenvakvrouw, Gitte de Haas je op zondag 20 september mee voor een bijzondere wandeling over de geneeskrachtige werking van planten en bloemen in de Oostvaardersplassen.

Veel planten die we normaliter als voedsel gebruiken, hebben ook een geneeskrachtige werking. Deze planten kan je overal vinden, maar vaak loop je er nietsvermoedend aan voorbij.

Tijdens deze wandeling ga je opzoek naar geneeskrachtige planten en kruiden en zal je merken dat bij sommige kruiden de geur overduidelijk aanwezig is. Je ontdekt de verschillen in vorm en structuur, waardoor je makkelijk kan vaststellen om welke plant het gaat. De wandeling is interactief en er zal veel aandacht zijn voor het beantwoorden van vragen. Met de gevonden planten en kruiden ga je uiteindelijk zelf olie maken!

De wandeling is voor iedereen (vanaf 12 jaar) die geïnteresseerd is in de geneeskrachtige werking van planten en kruiden. Je gaat wandelen over onverharde paden, dus het dragen van laarzen of wandelschoenen wordt aangeraden. De wandeltocht is eventueel uit te breiden met een voorafgaande lunch. Aanmelden kan via de website van Staatsbosbeheer of op www.nationaalparknieuwland.nl Let op: Honden zijn niet toegestaan.


Onze krant nog niet ontvangen?