'Tienduizenden euro's tegoed van Britse dartbond'

Geschreven door Redactie

Almeerder Erwin Beenhakker van audiovisueel bedrijf 1:1 Producties zegt nog enkele tienduizenden euro's tegoed te hebben van de British Darts Organisation (BDO).

De Britse dartsbond voor amateurs zou tot nu toe verzuimen om een rekening te betalen, voor het in beeld brengen van de World Masters van afgelopen oktober.

"Het gaat om een aanzienlijk bedrag. Je kunt er een hele mooie auto van kopen", aldus Beenhakker tegen Omroep Flevoland. De Almeerder verzorgde in augustus de registratie van de World Trophy en kreeg daarvoor nog keurig betaald. Met de Masters liep het anders. Beenhakker heeft sinds oktober diverse keren geprobeerd om via BDO-voorzitter Des Jacklin zijn geld te krijgen, maar zonder succes. De voorzitter reageert niet meer op contactverzoeken, waarop Beenhakker een advocaat heeft ingeschakeld. Ook die heeft tot nu toe niets gehoord.

Er doen al langere tijd geruchten de ronde dat de BDO in grote financiële problemen verkeert. Tot aanstaande zondag organiseert de BDO het World Professional Darts Championship. "Op Twitter doet Jacklin alsof het allemaal heel goed gaat, maar ondertussen staat zijn winkel in de fik", aldus Beenhakker.

Beenhakker wil de situatie bij de BDO nog een paar weken aanzien, maar hij voelt zich machteloos om zijn geld te krijgen. Hij zegt er geen belang bij te hebben om het faillissement van de bond aan te vragen of om beslag te laten leggen. Dit omdat die procedures in Engeland anders lopen dan hier. "Het juridische pad is dan de laatste optie."

Volgens Beenhakker staat het voortbestaan van zijn Almeerse productiebedrijf aan de Radioweg niet op het spel. "Ik kan rekenen op geduld van mijn leveranciers, cameramensen en geluidstechnici. Ze begrijpen de situatie. Al heb ik het bedrag dat ik nog van de BDO krijg niet op de plank liggen, ik beloof dat mijn mensen hun geld zullen krijgen."

De strop had voor Beenhakker nog groter kunnen zijn: op het laatste moment heeft hij er vanaf gezien om deze week het dartstoernooi in beeld te brengen.


Onze Ambassadeurs