Lidl bouwt winkel in Oosterwold

Geschreven door Redactie

Bij de ingang van de wijken Nobelhorst en Oosterwold in Almere komt een Lidl supermarkt. De keten heeft een bouwvergunning aangevraagd bij de gemeente Almere.

De supermarkt komt langs de A6 tussen de afslag Tussenring en de A27 bij de olifanten. Via de Grote Denkersdreef, dat is de weg die in het verlengde van de Tussenring ligt, is de toekomstige Lidl te bereiken.

Lidl bevestigt de aanvraag, maar wil verder geen details vrijgeven. Wel zegt de supermarkt dat het gaat om een "hele duurzame" vestiging. Ook wordt er rekening gehouden met de "Oosterwold-eisen".

Oosterwold-eisen

Omdat de supermarkt in het Oosterwold-gebied komt, gelden de specifieke regels die hier gelden ook voor de supermarkt. De grondprijs is laag, maar er mag slechts 12,5 procent van de gekochte kavel bebouwd worden. De supermarkt wordt 2000 vierkante meter groot. Dit betekent dat Lidl 8000 vierkante meter grond moet kopen. De helft van al die grond moet worden ingezet voor stadslandbouw.

Patat

Naast de Lidl komt er op het bedrijventerrein ook de Frietboerderij. Dat is een frietrestaurant dat met aardappels uit de omgeving friet gaat bakken.


Onze Ambassadeurs