Ook dit jaar geen Michelinster in Flevoland

Geschreven door Redactie

Flevoland is ook dit jaar weer de enige provincie in Nederland waar geen sterrenrestaurant zit. Maandag heeft Michelin een sterrenregen over Nederland laten neerdalen, maar geen enkel Flevolands restaurant viel in de prijzen. Dat bleek in Amsterdam, waar de Michelingids 2020 werd gepresenteerd.

Over heel Nederland gezien hebben acht restaurants dit jaar een eerste ster bemachtigd. Er komen geen restaurants met een tweede of derde ster bij. Zeven restaurants raakten hun ster kwijt, waarvan twee door sluiting. Nederland telt nu 111 sterrenrestaurants. Slechts twee hebben drie sterren: De Librije in Zwolle en Inter Scaldes in Kruiningen.

Flevoland kent een magere historie als het gaat om restaurants met een ster. Alleen Sonoy, dat vroeger in de Poldertoren in Emmeloord zat, heeft er ooit een gehad.

Bib Gourmand voor Brasserie Bakboord

Het hoogst gewaardeerde restaurant in Flevoland is volgens de Michelingids Brasserie Bakboord in Almere Haven. Die eetgelegenheid is beloond met een Bib Gourmand. Deze onderscheiding wordt door Michelin toegekend aan restaurants met een goed driegangenmenu voor maximaal 39 euro.

Flevolands tintje

Aan de Michelinster voor restaurant Soginé in Bussum zit overigens wel een Flevolands tintje. Meer dan de helft van het personeel, inclusief mede-eigenaar Frank Velthuyse, woont in Almere.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?