RvS buigt zich over bestemmingsplan Poort en Duin

Geschreven door Redactie

Bewoners van drie appartementencomplexen aan de Marinaweg in Almere Poort stonden vandaag tegenover de gemeente bij de Raad van State.

Ze maken bezwaar tegen het nieuwe bestemmingsplan voor het gebied. Belangrijkste punt van kritiek is de manier waarop wordt omgegaan met parkeren.

De bezwaarmakers vrezen dat er in de toekomst veel auto's her en der langs de weg worden neergezet. Dit omdat het in hun ogen ontbreekt aan duidelijke eisen voor nieuwe parkeervoorzieningen.

Het gebied ondergaat de komende jaren een grote verandering. Er komen honderden woningen, grote appartementencomplexen, en ook is er ruimte voor horeca- en recreatievoorzieningen.

De bewoners verwachten dat dit veel mensen gaat trekken. Dat terwijl de bedrijven die er nu zitten, zoals de jachthaven, nog een beperkt publiek trekken. Hoe daarmee wordt omgegaan is volgens de bezwaarmakers in het bestemmingsplan onvoldoende of onjuist uitgewerkt.

Ook theatergezelschap Vis à Vis en vastgoedontwikkelaar Amvest hebben in een eerder stadium aangegeven moeite te hebben met het bestemmingsplan. Beide partijen hebben kort voor de zitting echter laten weten dat ze hun bezwaren intrekken.

Opvallend is dat Amvest een dubbele rol in het proces speelt. Naast bezwaren tegen het bestemmingsplan zegt het bedrijf dat het van groot belang is dat het plan "ongeschonden de eindstreep haalt". Dit omdat Amvest in het gebied de woningbouwprojecten ontwikkelt. Een vertegenwoordiging van Amvest was dan ook wel bij de zaak bij de Raad van State aanwezig.

Onze Ambassadeurs