Buurtbewoners teleurgesteld in gemeente om zonnepark

Geschreven door Redactie

Bewoners van de Eilandenbuurt in Almere Buiten zijn teleurgesteld in de gemeente Almere.

Ze voelen zich niet betrokken bij het plan om een zonnepark aan te leggen van veertig hectare in de groenstrook bij de A6.

De buurtbewoners zeggen dat ze amper zijn meegenomen in de besluitvorming rond dit project.

De omwonenden vrezen dat hun uitzicht door het zonnepark wordt verpest. Karel van Brederode woont in een van de omliggende appartementen en zegt dat er veel te laat is gecommuniceerd met de woonwijk. "Zelfs toen het Rijksvastgoedbedrijf de knoop had doorgehakt en voor deze specifieke locatie had gekozen, heeft het nog jaren geduurd voordat wij als bewoners op de hoogte werden gesteld." Hij noemt het een verrassing dat dit plan er ineens lag.

Brederode heeft ook met de gemeente rond de tafel gezeten om te praten over de situatie. Dat was volgens hem geen succes. Daarom wilde hij dat de gesprekken met de omwonenden opnieuw gevoerd zouden worden. Toen Brederode geen reactie kreeg van de wethouder heeft hij een brief gestuurd naar de gemeenteraad. 

De buurtbewoner is teleurgesteld in het gemeentebestuur. "De gemeente had zich aan zijn eigen participatieregels moeten houden", concludeert Brederode. In die regels staat dat bewoners in een zo vroeg mogelijk stadium betrokken moeten worden. Dat is volgens Brederode overduidelijk niet gebeurd. De gemeente wil nog niet reageren op de kritiek. Ze wil eerst een aantal vragen van de PVV over de kwestie beantwoorden.

In de radio-uitzending van Omroep Flevoland zijn maandagmiddag om 15:00 uur Raoul de Leeuw en Ad Kuijper van Burgerparticipatie Almere te gast. Zij hebben onderzocht hoe het participatietraject rondom het zonnepark is verlopen.

Onze krant nog niet ontvangen?