Basisschool Driemaster krijgt speciale veiligheidsles

Geschreven door Redactie

In de Almeerse Stedenwijk is een grote onderhoud operatie aan de gang. Grote machine's rijden af en aan. Daarom is het in de wijk zo af en toe uitkijken geblazen want een ongeluk zit in een klein hoekje.

Vooral spelende kinderen zien niet altijd het gevaar. Leerlingen van de Almeerse basisschool de Driemaster kregen daarom een rondleiding op een bouwplaats in hun wijk. Daar maakten ze kennis met de mogelijke gevaren van de machines, trekkers en shovels. Ook werd er uitgebreid stil gestaan bij de gevaarlijke dode hoeken rondom de machines. 

Aannemersbedrijf Van de Weerd Grafhorst organiseerde samen met de gemeente Almere de rondleiding voor de basisschoolleerlingen met de gedachte voorkomen is beter dan genezen.