Jongeren hebben voor een dag de touwtjes in handen

Geschreven door Redactie

21 bedrijven en organisaties in Flevoland hebben donderdag tijdelijk een andere directeur.

De dagelijkse leidinggevende doet een stapje terug, om een leerling van de basisschool of het vmbo te laten zien wat zijn of haar werk inhoudt. Doel is de jongeren uit achterstandswijken te inspireren om het beste uit zichzelf te halen.

De actie 'Baas voor een Dag' wordt in heel Nederland gehouden. In Flevoland worden onder meer Lelystad Airport, vervoerder AllGo, de supermarkten van Bun, het Flevoziekenhuis en enkele vestigingen van de Rabobank door een scholier bestuurd.

Bij Waterschap Zuiderzeeland werd Chiméne speciaal opgehaald voor haar nieuwe eendaagse baan. Een auto van het waterschap stond donderdagochtend bij haar voor de deur.

In veel gevallen krijgt de jongere ook een speciale opdracht mee. Bijvoorbeeld om iets in kaart te brengen of een alternatieve manier van werken te bedenken. Zo moet Roderik voor Lelystad Airport bedenken hoe het werken op de luchthaven aantrekkelijker kan worden gemaakt voor jong talent. De tijdelijke directeur van AllGo gaat zelf op stap om te controleren of alle technische systemen naar behoren werken.


Onze Ambassadeurs