Bep en Toos zijn dringend op zoek naar nieuwe stoelen

Geschreven door Redactie

Bep Blokhuizen, Toos Sanders en Ria Jansen zijn dringend op zoek naar nieuwe stoelen voor de recreatiezaal van hun seniorenflat in Almere Haven. De stoelen zijn oud, vies en vooral heel gevaarlijk. "Als we niet oppassen dan zakken we er straks zo doorheen en dat wil je niet met hoogbejaarden". Daarom hebben ze via Mooi zo Goed zo een oproep geplaatst.


Terwijl het buiten regent en onweert zitten Bep, Ria en Toos in de gemeenschappelijke ruimte aan de Zandwierde in Almere Haven. Ze hebben net koffie gezet en zitten wat ongemakkelijk op de stoelen. "We zijn bang dat we er doorheen zakken", zegt Bep terwijl ze in haar kopje roert. 


"We sjoelen en drinken koffie hier samen" 

De gemeenschappelijke ruimte wordt door zo'n 100 mensen gebruikt, ook omwonenden van de seniorenflat kunnen er terecht. Op dit moment staan er zo'n 25 stoelen. "We zitten hier met een vaste club voor de koffieochtend, we sjoelen samen. De dames op donderdag en de heren op vrijdag. En we hebben zo nu en dan een feestje". Oftewel, de stoelen worden intensief gebruikt.


Stoelen doorgezakt 

Na 20 jaar zijn de stoelen dus aan vervanging toe. "De stoel zelf willen we nog niet eens zo snel kwijt. Het belangrijkste is de bekleding. Het is net of de muizen er aan hebben gezeten", zegt Toos. Ze haalt haar vinger langs de zitting en er dwarrelen stukken schuim naar de grond. "Er zitten mensen van 94 op deze stoel en die zitten eigenlijk maar op een dun laagje stof. Als die er doorheen zakken is dat levensgevaarlijk".


Koffie, wijn en geldgebrek 

Ria staat ondertussen in de keuken wat drinken in te schenken. "Wat willen jullie, vruchtensap, witte wijn of cola?" Ondertussen vertelt ze over de stoelen. "We hebben geen geld om dit zelf op te knappen. De mensen die hier wonen hebben het niet zo breed. Dan moeten ze ook nog van hun AOW'tje nieuwe stoelen kopen, dat kan echt niet. We kunnen geen nieuwe stoelen betalen."


De dames willen het liefst maar een ding. "We willen het liefst nieuwe stof om de stoelen. Het houtwerk is nog prima en heel stevig. Maar op een groot gat kunnen we niet zitten", zegt Ria. Ze loopt met twee wijntjes en twee vruchtensapjes weer richting de gammele stoelen. Wachtend op nieuwe.

Onze Ambassadeurs