Jong Almere city speelt gelijk tegen VV Goes in heerlijke zaterdagmiddagpot: 4-4

Jong Almere City FC heeft de goede reeks van de afgelopen speelrondes niet weten door te zetten.

In eigen huis moet de ploeg van Florian Wolf na een waar spektakelstuk genoegen nemen met 4-4 en een punt tegen VV Goes. Jelle Goselink is namens de Almeerders tweemaal trefzeker en ook Noah Abid en Sam Krant weten het net te vinden.

De eerste helft is ronduit spectaculair op het Loogman Carwash Academyveld. Na een paar gemiste kansen van Almeerse zijde openen de bezoekers het bal. De eerste kans van Zeeuwse makelij levert meteen een goal op, als Mart de Kroo na een zeperd van doelman Stijn Keller de bal binnentikt. Lang kunnen de Goessenaren niet genieten van deze voorsprong want nog geen minuut later knalt Sam Krant de bal heerlijk in de kruising. En dat is nog maar het begin.

Want niet lang daarna komt VV Goes opnieuw aan de leiding als Steve Schalkwijk na een uitgespeelde aanval de bal simpel in het doel werkt. Na een klein half uur lijken de Zeeuwen vervolgens een definitief gaatje te kunnen slaan als Daniël Wissel een penalty, gegeven voor een handsbal van Sam Krant, in het doel schiet.

Toch komt Jong City nog voor rust helemaal terug in de wedstrijd. Jelle Goselink zorgt enkele minuten later namelijk voor de aansluitingstreffer door de bal beheerst uit moeilijke hoek binnen te schuiven. En met een krachtig afstandsschot van Noah Abid is alles na 45 minuten weer in evenwicht bij een stand van 3-3.

De tweede helft is minder enerverend maar kent toch zijn opwindende momenten. Na een uur kopt Noah Abid gevaarlijk op doel, maar zijn inzet wordt net gekeerd door de Goesse doelman Brian Meulmeester. Dit moment van gevaar blijkt te inspireren want een minuut later tekent Jelle Goselink met zijn tweede van de middag aan voor de eerste Almeerse voorsprong in deze wedstrijd door de bal langs de doelman te tikken. Toch moeten de beloften genoegen nemen met slechts één punt omdat Daniël Wissel namens de Zeeuwen ook zijn tweede maakt en de eindstand beslist op 4-4.

Door het puntverlies geeft Jong Almere City FC een plaats toe op de ranglijst van de Derde Divisie Zaterdag, waar het nu 8ste staat. Volgende week spelen de mannen van Florian Wolf een uitwedstrijd tegen SteDoCo, in Hoornaar. De week daarna staat er weer een thuiswedstrijd op het programma als ODIN’59 gang naar Almere maakt. De wedstrijd begint om 15:00 uur en de toegang is voor seizoenkaarthouders gratis.

Foto’s: Ron Baltus / sportshots.pro