Meerderheid omwonenden wil Stedenwijkstrand opheffen

Geschreven door Redactie

Een meerderheid van omwonenden van het Stedenwijkstrand in Almere wil dat het strand wordt opgeheven.

Ruim 54 procent van de respondenten verkiest deze optie boven het schoonmaken van het strand. Dat blijkt uit een enquête die is verspreid onder omwonenden. 

Op het strand is overlast van zwanen. De dieren poetsen hun veren daar waardoor het strand vies wordt. Mensen maken er daarom minder gebruik van. De gemeente Almere heeft geprobeerd om de zwanen op diervriendelijke manier en weg te krijgen, onder meer met een hek. Dat was deels succesvol. 

Verschillende oplossingen 

Vorige zomer waren er minder zwanen op het strand, omdat er ook een vos was. Maar dit is niet de permanente oplossing waar de gemeente wel naar zoekt. Een van die oplossingen is dus om het strand te sluiten. Een andere optie is om het strand geregeld schoon te maken in de zomer. Dat kost ongeveer 20.000 euro.  

Vragenlijst 

Alle huishoudens in Stedenwijk en Almere Stad Centrum, 6640 in totaal, hebben een vragenlijst ontvangen. 999 van hen hebben de vragenlijst ingevuld. Als het strand inderdaad wordt opgeheven als officieel zwemstrand, dan laat de gemeente het zand 'vergrassen'. De waterkwaliteit wordt dan niet meer gecontroleerd door de Omgevingsdienst. 

Onze krant nog niet ontvangen?