Brand in afzuiginstallatie ondergronds afvalsysteem geblust

Geschreven door Redactie

In de afzuiginstallatie van het ondergronds afvaltransportsysteem in Almere Stad heeft in de nacht van zondag op maandag een grote brand gewoed.

De brand brak iets na 23.30 uur uit. De brandweer was snel ter plaatse en had het vuur rond 01.10 uur onder controle.

De afzuiginstallatie staat in een gebouw aan de Baljuwstraat, naast het politiebureau. Volgens een woordvoerder van de brandweer is het vuur waarschijnlijk ontstaan in één van de ventilatoren van de installatie.

Met het systeem wordt het huishoudelijk afval van woningen en bedrijven in het stadscentrum via een ondergronds buizenstelsel afgezogen. Het lijkt er op dat een deel van het systeem niet werkt. In ieder geval in de Blekerstraat zijn de containers buiten werking.

Onze krant nog niet ontvangen?