Katholieke kerk viert dit weekend Maria Tenhemelopneming

Geschreven door Redactie

De katholieke kerk viert jaarlijks op 15 augustus Maria Tenhemelopneming. Op deze dag wordt de opneming van Maria in de hemel gevierd. Pastoor Ton Huitink gaat zaterdag voor in een eucharistieviering in de basiliek in Zwolle, waar de Maria Hemelvaart centraal staat.

Pastoor Huitink heeft drie parochies onder zijn hoede: de Thomas a Kempis parochie, de Christoffel parochie en de Norbertus parochie in Oostelijk Flevoland.

In Flevoland zijn processies tijdens dit feest niet gebruikelijk. In oudere gemeenten wordt dat wel gedaan, zoals in Zwolle. Alleen dit jaar is het feest aangepast vanwege de coronamaatregelen. "Tijdens de viering kunnen aanwezigen een kaarsje neerzetten bij het zilveren Mariabeeld. Dat moeten we dan maar zien als processie. Uiteraard met inachtneming van de regels, zoals afstand houden en een looproute volgen", legt de pastoor uit.

Onze krant nog niet ontvangen?