Geluidsscherm Brugmark kan er volgend jaar komen

Geschreven door Redactie

Het is mogelijk om langs de Noorderdreef ter hoogte van de wijk De Marken een twee meter hoog geluidsscherm te plaatsen. Het scherm geeft een reductie van 10 decibel. Dat vinden de bewoners nog steeds te weinig

De bewoners klagen al maandenlang over over geluids- en milieuoverlast van de dreef. Een aantal huizen langs de Brugmark grenst met hun achtertuin erg dicht aan de Noorderdreef, die de laatste jaren steeds drukker wordt.

Hierdoor is er veel overlast van geluid en uitstoot. Op aandringen van D66 en VVD werd de gemeente verzocht serieus onderzoek te doen naar de mogelijkheid tot het plaatsen van een geluidsscherm.

Dit onderzoek is inmiddels afgerond. De gemeente laat de bewoners in een brief weten dat het mogelijk is om een geluidsscherm te plaatsen langs de dreef, zonder dat er bomen gekapt hoeven te worden. Het scherm biedt een geluidsreductie van 10 decibel.

Voor het plaatsen van het scherm is wel een omgevingsvergunning nodig en moet budget worden vrijgemaakt. Het college wil dit opnemen in de MIPA (Mobiliteits Infrastructuur Programma Almere), maar niet alle projecten daaruit kunnen worden bekostigd. Daar beslist uiteindelijk de gemeenteraad over. 


Onze Ambassadeurs