City FC wil karwei afmaken tegen Cambuur

Geschreven door Redactie

Almere City FC wil dinsdagavond ten koste van Cambuur de halve finales bereiken van de play offs voor promotie naar de eredivisie.

De heenwedstrijd in Leeuwarden eindigde afgelopen vrijdag in een 2-2 gelijkspel.


In vergelijking met vrijdag keert middenvelder Niek Vossebelt terug van een schorsing bij de Almeerders. Tijdens de afsluitende training op maandag stond Vossebelt in het basisteam, maar trainer Ole Tobiasen zegt nog te twijfelen omdat Faris Hammouti een prima wedstrijd speelde afgelopen vrijdag in Friesland: “ Ik vind dat Faris een goede wedstrijd heeft gespeeld op de ‘10 positie’ en ben nog aan het overwegen om hem weer op te stellen”.


Aanvaller Torino Hunte is een twijfelgeval voor de return tegen Cambuur. Hunte deed maandag slechts een deel van de training mee. De vleugelspeler zal in de basis waarschijnlijk worden vervangen door James Efmorfidis.


Speelt de Ramadan nog een rol?

Bij Almere City FC doen momenteel 4 spelers aan de Ramadan, de Islamitische vastenmaand: Anass Ahannach, Anwar Bensabouh, Moustapha Seck en Faris Hammouti. Volgens trainer Ole Tobiasen zullen deze spelers dinsdag gewoon op normale tijden eten.


En als het in Almere ook 2-2 wordt?

Almere City FC trainde maandagmorgen ook op het nemen van strafschoppen. In het Yanmar stadion klonk uit de speakers tijdens het oefenen een enorm hard stadiongeluid om zo goed mogelijk de situatie van een zinderende penalty-reeks na te bootsen.

[twitter_feed]https://twitter.com/MdeGrootOF/status/1127889819621785605[/twitter_feed]

Onze Ambassadeurs