Wel ludieke acties, geen centrale demonstraties tijdens lerarenstaking

Geschreven door Redactie

Tijdens de landelijke lerarenstaking van donderdag en vrijdag zijn er geen centrale demonstraties in Flevoland.

Wel organiseren sommige scholen op de stakingsdagen ludieke acties. Dat doen ze om hun eisen voor minder werkdruk, voldoende leerkrachten en een fatsoenlijk salaris kracht bij te zetten.

De grootste onderwijsbond Algemene Onderwijsbond (AOb) roept landelijk leraren in het basis- en voortgezet onderwijs op om te staken. De leraren leggen dit keer voor twee dagen het werk neer.

Bij de vorige staking in november waren er wel op verschillende plekken in Flevoland demonstraties. Bij het Topsportcentrum in Almere Poort en het Stadhuisplein in Lelystad kwamen honderden leraren bijeen. Ook in Noordoostpolder werd een manifestatie gehouden waar honderd mensen op afkwamen.

Ludieke acties

Op Facebook roept basisschool 't Wold in Zeewolde iedereen op om donderdag voor te komen lezen. De stakingsdagen vallen namelijk gelijk met de Nationale Voorleesdagen. Vrijdag gaan leerkrachten medewerkers in de zorg helpen met hun werkzaamheden. Volgens de basisschool willen medewerkers in de zorg vaak niet staken, omdat ze de cliënten niet in de steek kunnen laten. Dat terwijl zij voor een groot deel dezelfde zorgen hebben. Tijdens de vorige lerarenstaking in november deden leerkrachten van basisschool De Klimboom in Dronten hetzelfde.

Bedrijven zorgen voor oppas

Ook bedrijven springen in op de lerarenstaking. Zo kunnen ouders die geen oppas hebben gevonden, donderdag bij Themapark Aviodrome in Lelystad aan het werk. Aviodrome richt speciale werkplekken in, zodat ouders tijdens de stakingsdag toch nog wat werk kunnen doen. Kinderen kunnen zich dan vermaken in het museum.

Onze Ambassadeurs