Ondernemer stopt onmiddellijk met verkoop lachgas

Geschreven door Redactie

Ondernemer Abdelkarim El Hafian van nachtwinkel Ally Kiosk in Almere Centrum stopt onmiddellijk met de verkoop van lachgas.

"Ik heb nu gezien wat het doet met een mens en het wordt steeds erger."

De nachtwinkel aan de Marktmeesterstraat heeft vier jaar lang het populaire lachgas verkocht. Maar de ondernemer komt nu tot inkeer. "Ik heb gezien dat mensen gewoon niet stoppen, ze gaan door. Het worden net zombies."

Het keerpunt was voor El Hafian dat zijn broertje wegreed met de auto terwijl hij een ballon in zijn mond had. "Hij was zichzelf gewoon niet. Dit is duivels, ik schrok er gewoon van." Daarom roept hij andere ondernemers in de binnenstad op om ook zo snel mogelijk te stoppen met de verkoop van lachgas. Eerder stopte Club Cell in Almere al met het verkopen van de partydrug. De gemeente werkt aan een plan om de verkoop in de gehele stad aan banden te leggen.

In het Flevoziekenhuis zijn de afgelopen maanden vier patiënten behandeld met ernstige schade door het gebruik van lachgas. Het zenuwstelsel kan door lachgas beschadigd raken en dat kan uiteindelijk leiden tot verlammingsverschijnselen waardoor je niet meer kan lopen.

Onze Ambassadeurs