Anderhalve ton subsidie voor fietsbrug van biocomposiet

Geschreven door Redactie

De gemeente Almere krijgt van de Europese Unie 155.000 euro subsidie voor de bouw van een fietsbrug van biocomposiet.

Waar de brug moet komen is nog niet bekend, maar gedacht wordt aan het Floriadeterrein.  

In totaal krijgen Nederland, Duitsland, Frankrijk en België vier miljoen euro voor het project Smart Circular Bridges. De landen hebben de handen ineen geslagen om een duurzame oplossing te vinden voor het materiaalgebruik in de bruggenbouw. 

Biocomposiet is bouwmateriaal gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Het bestaat uit plantaardige vezels gebonden door een hars. De gemeente Almere moet samen met de provincie Flevoland 100.000 euro zelf bijdragen aan de brug. Dat bedrag was al opgenomen in de begroting van de Floriade.