Gemeente wil zeilschool Haddock behouden

Geschreven door Redactie

De zeilschool van Haddock Watersport hoeft helemaal niet weg van de tijdelijke plek aan het Gooimeer in Almere Haven. Daarmee reageert de gemeente op een petitie van een groep Almeerders, die vrezen voor het voortbestaan van de school. 

"Ook wij vinden dat een zeilschool bij de surfvereniging zorgt voor meer levendigheid en een positieve toevoeging is aan het gebied", laat de gemeente weten. Daarover zouden al langere tijd gesprekken zijn met eigenaar Van Thiel. Die heeft zonder vergunning een stuk aangebouwd aan het bestaande gebouw van de surfvereniging, en dat zou moeten worden weggehaald. "Wij benadrukken dat de gemeente nergens heeft gesteld dat de zeilschool weg moet", aldus de verklaring van de gemeente. 

"Voor deze ondernemer gelden dezelfde wetten, regels en vergunningvereisten als voor de andere initiatiefnemers en ondernemers", stelt de gemeente. "Het is de taak en plicht van de gemeente om zorgvuldig en voor iedereen gelijk te handelen. Daarbij hoort ook het handhaven van zaken die eenzijdig en in strijd met wet- en regelgeving, of op andermans grond zonder toestemming zijn uitgevoerd."

Onze Ambassadeurs