Dieven stelen voor 75.000 euro aan materiaal en diesel in Kromslootpark

Geschreven door Redactie

Dieven hebben de afgelopen maanden voor zo'n 75.000 euro aan materiaal en brandstof gestolen van bouwbedrijf Reimert in het Almeerse Kromslootpark. Het bedrijf is daar sinds afgelopen zomer bezig om het natuurpark een flinke opknapbeurt te geven.  

In de nacht van maandag op dinsdag werd brandstof gestolen uit de vijf graafmachines die op het terrein staan. Het gaat in totaal om 1.500 liter diesel. "Het is een groot probleem. Dit is namelijk niet de eerste keer dat onze machines zonder brandstof staan", vertelt leider Mark Roodzant van het bouwproject. De kosten lopen op en naast diesel zijn ook al 35 metalen rij-platen gejat. "Op deze manier werken we voor niks. Het is ook nog niet zeker of de verzekering de schade vergoedt." 

Volgens Roodzant is het lastig om de diefstal tegen te gaan. Het is een donkere hoek van Almere en de boel verlichten is niet mogelijk omdat het Kromslootpark een natuurgebied is. Wel is het hele terrein omheind met hekken en zijn op sommige plekken grote betonblokken neergelegd. Toch weten de dieven het steeds voor elkaar te krijgen om spullen mee te nemen. Volgens Roodzant gebruiken ze daarvoor groot materieel.  

Werkzaamheden 

Het Kromslootpark in Almere Haven wordt tot februari 2020 onder handen genomen. Zo worden bruggen gesloopt, fietspaden vernieuwd, water uitgebaggerd, hekwerk en wildroosters geplaatst en komt er een rolstoelpad. Ook wordt de natuur versterkt in het gebied, dat sinds december 2018 in handen van Staatsbosbeheer is. Het is onder meer de bedoeling dat de bijzondere purperreiger zich komt vestigen in het park. 

Onze Ambassadeurs