Almere City FC versterkt selectie met ervaren doelman Kortsmit

Geschreven door Redactie

Almere City FC heeft Roy Kortsmit voor de rest van het seizoen aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige doelman sluit per direct aan bij de selectie van trainer Ole Tobiasen. 

Kortsmit speelde in de jeugd van Feyenoord, Westlandia en Sparta, voordat hij in 2011 aansloot bij de hoofdmacht van de Kasteelclub. In april 2014 maakte de keeper zijn debuut in het betaald voetbal in de thuiswedstrijd tegen Telstar. Uiteindelijk verdedigde Kortsmit acht seizoenen lang de clubkleuren van Sparta, waarin hij tot 169 optredens in het eerste elftal kwam. In het seizoen 2015/2016 werd hij met de Kasteelclub kampioen in de Eerste Divisie. De twee seizoenen daarop was Kortsmit een vaste waarde onder de lat in de Eredivisie. 

Met de komst van Kortsmit kan hoofdtrainer Ole Tobiasen weer beschikken over twee ervaren keepers en twee jonge keepers. Tobiasen kan de komende tijd namelijk geen beroep doen op keeper Timo Plattel, die door fysieke klachten niet maximaal kan trainen. Plattel wordt momenteel voor zijn klachten behandeld en de club geeft hem de mogelijkheid om in alle rust te herstellen. Eerder werd al bekend dat keeper Agil Etemadi voor langere tijd uitgeschakeld was door ernstige rugklachten.

Onze Ambassadeurs