City FC wint ook van Roda JC

Geschreven door Redactie

Almere City FC heeft zaterdagavond de vijfde zege op rij geboekt in de Keuken Kampioen Divisie. In het eigen Yanmar stadion was de ploeg van Ole Tobiasen met 2-1 te sterk voor Roda JC. De Almeerders moesten 4 spelers missen, die positief hadden getest op het coronavirus. Door de zege nadert 'City' koploper NAC weer op twee punten.

Almere City FC begon slecht aan de wedstrijd: binnen 30 seconden mocht Patrick Pflücke via de onderkant van de lat hard de 0-1 binnenschieten. De Almeerders toonden echter veerkracht en wisten via Thomas Verheijdt (4e van het seizoen) en Shane Harrison (op aangeven van Verheijdt) met een 2-1 voorsprong de rust in te gaan.

De tweede helft begon iets later, omdat de lijnen opnieuw getrokken moesten worden vanwege de vele regen. Roda JC had via Marzo en Falkenburg kansen op de gelijkmaker. Bouyaghlafen (direct na rust) en invaller Margaritha misten goede kansen op de 3-1 namens de thuisploeg.