Almere City FC wint Flevopenning Participatie

Geschreven door Redactie

Almere City FC heeft vrijdagavond de Flevopenning Participatie gewonnen. Deze waardering voor excellente bijdragen aan de sociale thematieken in de regio werd uitgereikt door Cedris-voorzitter Job Cohen en de voorzitter van het Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF), de Almeerse wethouder Froukje de Jonge. De uitreiking gebeurde tijdens een zeer druk bezocht ondernemersgala van de stichting Flevopenning in de nieuwe passagiersterminal van Lelystad Airport. Almere City FC was één van de zes genomineerden in de categorie. 

Almere City FC kreeg de Flevopenning Participatie wegens de bijdrage die de club levert aan de inclusieve arbeidsmarkt in Flevoland. Vanuit haar maatschappelijke platform ‘Almere & the City’ worden er projecten georganiseerd waarbij inclusiviteit in brede zin een grote rol speelt. Daarbij worden bedrijven en instellingen in de omvangrijke businessclub in toenemende mate actief betrokken. Het is de tweede prijs in tien dagen voor de jongste betaald voetbal organisatie van Nederland. Bij het SNS Sportgala won Almere City FC al de prijs ‘Sportclub van het Jaar 2019’, dankzij de projecten onder de vlag van ‘Almere & the City’. 

Al voordat de Participatiewet zijn intrede deed, was Almere City FC actief met het bieden van werk aan mensen die vanaf 2015 tot de doelgroepen van de Banenafspraak zouden behoren.  Directeur John Bes van Almere City FC: ,,Het leveren van bijdragen aan de inclusieve arbeidsmarkt zit in de haarvaten van de organisatie, doordat het een integraal onderdeel vormt van de filosofie en bedrijfsvoering van deze betaald voetbalclub.  Alle medewerkers vervullen hierin een rol. De spelers van de A-selectie van Almere City FC zijn projectleider én ‘dragers’ van verschillende maatschappelijke projecten. Ze zetten zich samen met de medewerkers én sponsoren structureel, concreet en onvoorwaardelijk in voor een nog leuker, gezonder, slimmer en krachtiger Flevoland.” 

De prijs van Flevopenning Toponderneming 2020 werd gewonnen door Suplacon BV uit Emmeloord. De Windesheim Flevopenning Comakership ging dit jaar naar Ellen de Bruin, die voor haar afstuderen een Comakership volgde bij de farmaceutische organisatie Abbott Biologicals.

Vanwege gezondheidsoverwegingen hebben wij besloten deze maand niet huis-aan-huis te bezorgen. Klik hier voor meer informatie.