Boven verwachting veel aanmeldingen voor meeloopdag onderwijs

Geschreven door Redactie

Ruim 450 deelnemers hebben zich aangemeld om komende donderdag een dag mee te lopen in het onderwijs. 'Kom in de klas' wordt voor de tweede keer georganiseerd. De bedoeling is om deelnemers enthousiast te maken voor het vak.  

Vorig jaar werd het evenement voor het eerst georganiseerd in het Lelystadse basisonderwijs, toen was er ook al veel animo. Dit jaar doen het voortgezet onderwijs, MBO en speciaal onderwijs ook mee. Behalve Lelystadse scholen openen scholen in Almere, Dronten en Noordoostpolder eveneens hun deuren.  

Het aantal aanmeldingen is boven verwachting, laat organisator Flevowijs weten. Over de scholen van onderwijsstichtingen Almeerse Scholen Groep, Prisma en Scholengroep Katholiek Onderwijs waren 400 plekken beschikbaar. Er staan op dit moment vijftig mensen op de wachtlijst. De potentiële leraren op de wachtlijst kunnen alsnog meedoen als iemand zich afmeldt.  

Op de meeloopdag volgt een bijeenkomst waar alle deelnemers informatie krijgen over de opleidings- en loopbaanmogelijkheden in het onderwijs.

Vanwege gezondheidsoverwegingen hebben wij besloten deze maand niet huis-aan-huis te bezorgen. Klik hier voor meer informatie.