Restaurant Tang Dynastie minimaal twee maanden dicht na brand

Geschreven door Redactie

Het gaat minimaal twee maanden duren voordat Chinees restaurant Tang Dynastie in Almere Buiten weer open kan. Dat zegt eigenaresse Yuk-ha Tang. In het restaurant aan de Sumatraweg brak zondag brand uit in de meterkast. Hoewel de brandweer het vuur snel heeft geblust, zijn de gevolgen groot. Zo moeten bijvoorbeeld alle elektriciteitskabels vervangen worden. 

In het restaurant zijn de sporen van de brand overal zichtbaar. Zo ligt er veel roet op de vloer, eettafels, stoelen en gebruiksvoorwerpen als borden en glazen. Het restaurant wordt woensdag grondig gereinigd door een schoonmaakbedrijf. Daarom heeft Tang familieleden, vrienden, vaste gasten en medewerkers opgeroepen om dinsdag te komen helpen bij het opruimen. Tang: "Wij willen redden wat te redden valt, want alles wat er staat, wordt bij de schoonmaak vernietigd en weggegooid. Dat is zonde." Ze wil bepaalde spullen zoals borden, glazen en bestek graag bewaren.  

Personeel erg betrokken 

Restaurant Tang Dynastie bestaat bijna tien jaar en er werken tientallen mensen. Volgens Tang kwam de klap hard aan bij het personeel. "Iedereen kijkt naar de materiële schade, maar de emotionele kant is ook heel hard geweest. Het voelt echt alsof iemand is overleden. Op zondagochtend heb ik iedereen afgebeld en gezegd dat ze niet hoefden te komen werken, maar toch kwamen ze. Iedereen kijkt iedereen aan, zo van oké wat gaat nu gebeuren? Wat moeten we doen? Wat wordt van ons verwacht? Hoe lang duurt het allemaal? Dus het voelt echt heel naar."  

Volgens Tang is de zaak goed verzekerd. Het is nog onduidelijk wanneer het restaurant weer open kan, dit is afhankelijk van derden. Ze hoopt zo snel mogelijk weer aan de slag te gaan.

Onze Ambassadeurs