Rolmodel Assakali: 'Jongeren stimuleren maximale uit zichzelf te halen'

Geschreven door Redactie

De 26-jarige Redouan Assakali was het moeilijkste jongetje van de klas, maar groeide op tot influencer via social media. De in Almere geboren en getogen Assakali is nu plaatsvervangend supermarktmanager en won onlangs de Diwan Awards Holland, een prijs voor getalenteerde Nederlanders met een biculturele achtergrond. Hij wil zich vooral inzetten voor jongeren uit kansarme gezinnen. 

Assakali is nu net een jaar plaatsvervangend manager bij de Lidl. "Met de ambitie om volgend jaar volwaardig supermarktmanager te worden", haast hij zich te zeggen. Hij maakt roosters, werft personeel en zorgt dat alles op rolletjes loopt. "Daar is één ding super, super, superleuk aan: de ontwikkeling van je mensen, de ontwikkeling van je team", zegt Assakali. 

Ook buiten de supermarkt is Assakali actief in Almere. "Ik probeer jongeren te stimuleren om het maximale uit zichzelf te halen." Hij geeft geeft lezingen op scholen, helpt jongeren bij solliciteren en leert ze hoe je social media zoals Linkedin kunt inzetten om aan een baan te komen. Ook jongeren die betrokken zijn bij schietpartijen of roofovervallen heeft hij in het vizier. Volgens rolmodel Assakali hebben ze een gebrek aan zelfvertrouwen. "Ik zou graag met ze in gesprek willen, want als ik het kan maken, dan kunnen zij het ook." 

Omdat hij zoveel volgers op LinkedIn heeft, mag Assakali gezinnen die het niet zo breed hebben, scouten voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere. De uitgekozen kinderen kunnen op kosten van het fonds sporten en zich ontwikkelen.

Vanwege gezondheidsoverwegingen hebben wij besloten deze maand niet huis-aan-huis te bezorgen. Klik hier voor meer informatie.