"Meer sociale huur dankzij Leefbaar"

Geschreven door Redactie

Door de inbreng van Leefbaar Almere gaat het aandeel sociale woningbouw deze coalitieperiode omhoog naar 35 procent. 

Fractievoorzitter Kees Ahles vertelt in het tv-programma Over Flevoland Gesproken dat Leefbaar er de afgelopen maanden tijdens de coalitiebesprekingen in is geslaagd de discussie over het thema wonen los te breken.

De standpunten van de partijen bij de onderhandelingen stonden volgens Ahles "haaks op elkaar". Leefbaar wist de impasse te doorbreken door de discussie te verleggen van aantallen en percentages, naar mensen die een woning nodig hebben, aldus Ahles. "Als je de aantallen woningen in het nieuwe coalitieakkoord optelt, kom je tot 35 procent sociale woningbouw", zegt Ahles. Dat percentage wordt in de tekst niet genoemd, maar juist daarom vonden alle onderhandelaars het volgens hem een fantastisch idee.

De fractievoorzitter van Leefbaar noemt dit een voorbeeld van de rol die zijn partij kan spelen in de nieuwe coalitie. Leefbaar levert geen wethouder, maar kan daardoor volgens Ahles juist de bindende factor zijn als het spannend wordt tussen de coalitiepartijen.

Onze Ambassadeurs