Boswachters ruimen plastic Vlieland op

Geschreven door Redactie

Elf Flevolandse boswachters verzamelden dinsdag plastic op Vlieland. Volgens boswachter Harco Bergman hebben ze in de ochtend al een vriezer gevonden en verder vooral verpakkingsmateriaal en jerrycans. Dat lag volgens hem tussen de grazende schapen en koeien.

Het afval is afkomstig van het vrachtschip dat in de nacht van 1 op 2 januari 291 containers verloor. Spullen uit de containers spoelden aan op de stranden van Terschelling, Vlieland, Ameland en Schiermonnikoog. Het gaat vooral om veel plastic en piepschuim. 

De boswachters richten zich vooral op plastic dat in de duinen en begrazingsgebieden is gewaaid. Bergman sluit niet uit dat ze later nog een keer gaan helpen als er weer meer plastic aanspoelt. 

Onze Ambassadeurs