Tweede Kamer wil gesprekken over versnelde woningbouw

Geschreven door Redactie

De Tweede Kamer wil dat er onderzoek gedaan wordt naar mogelijk versnelde woningbouw in Flevoland. Daar zijn dinsdag twee moties over aangenomen. 

In de eerste motie wordt aan de regering gevraagd om met hulp van de provincie en gemeenten in kaart te brengen welke mogelijkheden er zijn voor grootschalige woningbouw in Flevoland. 

De andere motie waarmee ingestemd is, gaat over het maken van een plan voor versnelde woningbouw in Almere Pampus. Ook de IJmeerverbinding wordt in de motie genoemd. De lijn tussen Almere en Amsterdam is volgens de motie 'cruciaal' voor de plannen. 

De twee moties zijn ingediend omdat de politiek in Nederland zich zorgen maakt over het grote woningtekort in het land. D66 en CDA brachten vorige maand het plan om in Almere Pampus 25.000 woningen te bouwen ter sprake. De VVD vond dat niet genoeg en wil dat er in heel Flevoland 100.000 woningen bijkomen.