Floriade Festival druk bezocht

Geschreven door Redactie

Vandaag is de Floriade Festival in Almere begonnen! Veel bewoners binnen Almere zijn komen kijken naar de verschillende stands die staan opgesteld in Almere-Centrum. Diverse bedrijven laten zien wat zij willen en kunnen toevoegen aan de Floriade Expo in 2022. 

Het Floriade Festival is een initiatief van Floriade Almere 2022 B.V., gemeente Almere en de Ondernemers Vereniging Almere Centrum. In 2022 is Almere hét podium van de expo Floriade Almere 2022. De expo staat in het teken van de groene stad van de toekomst. Tijdens de expo wordt de bezoeker niet alleen geïnformeerd, maar vooral ook geïnspireerd om zelf groener en gezonder te leven.


Het Floriade Festival is de aftrap van deze inspiratie. Met het Floriade Festival worden de bezoekers geïnformeerd over de opzet en huidige ontwikkelingen naar de expo 2022. Tijdens de 1e editie in 2018 zijn 5000 bezoekers per boot vanaf Almere Centrum naar het Floriadeterrein gevaren voor een rondleiding. Door het hele centrum kunnen bezoekers al beleven welke mogelijkheden er zijn om als consument bij te dragen aan een groene stad. Met workshops, lezingen en demonstratie in de thema’s Groen, Voeding, Mobiliteit, Energie en Gezondheid worden de bezoekers meegenomen naar de groene stad van de toekomst. 


Upzwam

UPZWAM gebruikt koffiedik om paddenstoelen te kweken. Denk aan Oesterzwammen, Shiitake en Enoki. De koffiedik komt momenteel bij 13 bedrijven vandaan. UPZWAM zamelt dit in, dit doen zij in samenwerking met Van Duijnen Koffie en de Compost Company. Op deze manier bouwt UPZWAM aan een circulaire economie, ze maken gebruik van lokale reststromen. Ook de zeecontainers waarin zij de paddenstoelen kweken, hebben ze Co2neutraal kunnen krijgen!

Upzwam presenteert vandaag hun UPZWAM burger. Heerlijke huisgemaakte burgers gemaakt van de paddestoelen! Kom proeven en beleef het zelf bij de Floriade EXPO.