Leerlingen van De Meergronden op zoek naar hun talent

Geschreven door Redactie

Ruim tachtig eerstejaars leerlingen van De Meergronden hebben woensdag als eerste in Almere de pilot 'Scan Your Talent' afgerond.

Een programma om kansenongelijkheid in het onderwijs te voorkomen. In acht verschillende workshops hebben de kinderen de afgelopen vijf weken iets gedaan om talent bij zichzelf te ontdekken.

De gemeente heeft vorig jaar 270.000 euro uitgetrokken om de kansen voor jongeren die leven in armoede te vergroten. Jongeren met dezelfde talenten hebben namelijk recht op gelijke kansen, vindt de gemeente.

De eerstejaars leerlingen van de beroepsgerichte VMBO-opleiding konden zich aanmelden voor verschillende workshops. Die hadden vooral te maken met sport en cultuur. Er kon gekozen worden voor een danscursus Afrodance, maar ook zaalvoetbal en vechtsporten waren voorbeelden van activiteiten waar leerlingen hun talenten konden ontdekken.

Volgens rector Simone de Kruik probeert De Meergronden voor leerlingen meer te zijn dan een school waar je een diploma haalt: "Wij geloven erin dat als je op school nog veel meer meekrijgt en je talent leert te ontdekken, dat je voor de rest van je leven ook beter in staat bent om keuzes te maken".

De Meergronden was de eerste Almeerse middelbare school die 'Scan Your Talent' aanbood. Het project krijgt een vervolg op nog drie andere middelbare scholen in de stad.

Onze Ambassadeurs