ProRail geeft code rood af

Geschreven door Redactie

Voor donderdag heeft ProRail een ‘code rood’ afgegeven voor verkeersleiders. Er worden honderden extra medewerkers en storingsploegen ingezet om verstoringen als gevolg van de warmte zo snel mogelijk te kunnen verhelpen. Door de warmte is de kans op verstoringen op donderdag “aanzienlijk groter dan op een normale dag”, volgens een woordvoerder.

“Reizigers moeten zeker rekening houden met verstoringen en andere problemen.” Als het heter wordt dan 25 graden, schakelt ProRail over op een noodprotocol. De woordvoerder legt uit dat “niet alleen de rails zelf kunnen uitzetten, maar ook bijvoorbeeld de spoorleidingen zijn niet altijd bestand tegen dit soort temperaturen.”

“Neem altijd water mee”

Neem water mee in de trein. Treinen kunnen uitvallen of stil komen te staan, wat gevaarlijk kan zijn. “Als de airco in een trein uitvalt dan kan de temperatuur snel oplopen.”

Op strategische punten staan er donderdag ploegen klaar met water om treinreizigers die vast komen te zitten zo snel mogelijk water te kunnen geven. Er wordt alsnog aangeraden om zelf water mee te nemen. De NS kon vanmiddag nog niet zeggen of er in verband met de hitte een andere dienstregeling zal gelden donderdag.


Onze Ambassadeurs