Anderhalve meter afstand voor veel Flevolanders steeds lastiger

Geschreven door Redactie

Steeds meer Flevolanders hebben er moeite mee om anderhalve meter afstand te bewaren. Dat blijkt uit het vierde gedragsonderzoek van de GGD Flevoland in samenwerking met het RIVM onder ruim 2300 respondenten.


Bij de eerste meting in april hield 73% van de ondervraagden nog voldoende afstand. Bij de vierde meting eind vorige maand was dit gedaald tot 61%. De moeilijkste momenten zijn bij het boodschappen doen (44%), het buitenshuis werken (46%) en bij het samenzijn in een groep van meer dan vier mensen (51%). 


Bijna driekwart (73%) van de ondervraagden geeft aan zich te zullen laten testen bij klachten, 8% doet dat niet en 19% weet het nog niet. Hoe ouder mensen zijn, hoe meer ze geneigd zijn zich te laten testen 


In het onderzoek is ook gevraagd naar de vakantieplannen van Flevolanders. Vier van de tien bevraagden zijn niet van plan om deze zomer op vakantie te gaan. Bijna een derde gaat weg in eigen land en bijna één op de vijf verblijft ergens in Europa. Vrijwel niemand zegt buiten Europa op vakantie te gaan. 


Onze Ambassadeurs