Lammetjesfeest bij Het Vroege Vogelbos!

Geschreven door Redactie

Het wordt lente en Stad & Natuur heeft weer lammetjes van verschillende schapenrassen 

Op zondag 29 maart staan er veel leuke activiteiten op het programma bij Het Vroege Vogelbos! Elk uur is er een schapenpraatje, waarbij er wordt verteld over de Drentse heideschapen, de Shetlander schapen en de Flevolanders en hun lammetjes.  

De dierverzorger vertelt daarbij van alles over de lammetjes en de schaapskudde. De Wolunie presenteert haar product voor 2020, geïnteresseerde (volwassenen) kunnen zich aanmelden om in 4 workshops dit product van de eigen wol te maken. De Wolunie geeft demonstraties wolverwerking met de machines uit de wolfabriek, maar ook met een ouderwets spinnewiel. De Stadsakker laat weer zien hoe de wol geverfd wordt met planten. Voor kinderen worden er workshops verzorgd door de Kunstbus, de Wolunie en de Stadsakker. De speurtocht Lammetje Luit kan gedaan worden en ook is er kindertheater. Bij het IVN Almere kun je terecht voor een voelkist, een electrospel, vrijwilligerswerk en zij geven ook een excursie. De Wolunie verkoopt wolproducten, net als Tri-ambacht en Schaapje schaapje. Op het menu van het Eksternest staat deze dag natuurlijk allerlei lekkers. 

Voor een aantal van deze activiteiten wordt een kleine financiële bijdrage gevraag

Onze Ambassadeurs