Achtste finales Rixax Knock-Out Cup

De eerste wedstrijden in de achtste finales van de Rixax Knock Out Cup zijn inmiddels gespeeld.

Zes van de acht kwartfinalisten zijn bekend. De overige twee wedstrijden worden dinsdag 10 maart gespeeld.

Een kort overzicht.

SC Buitenboys – vv Nagele 5-1

De aftrap van de eerste wedstrijd in de achtste finales van de Rixax Knock Out Cup werd verricht op dinsdag 25 februari om 20.00 uur onder toeziend oog van KNVB voorzitter Justin Spee. Op sportpark ‘Polderkwartier’ in Almere kwam de thuisploeg al na twee minuten op een 1-0 voorsprong. Nog voor rust wordt die voorsprong verdubbeld. Maar ook vv Nagele speelt de kansen bij elkaar, al resulteert dit (nog) niet tot doelpunten.

Vlak na rust scoort vv Nagele uit een mooie aanval de aansluitingstreffer. Vlak hierna krijgt de ploeg uit de Noord-Oost-Polder een goede kans op de gelijkmaker, maar blijft de stand steken op 2-1. Na een uur spelen valt alsnog de 3-1 en loopt SC Buitenboys in de slotminuten van de wedstrijd uit naar een 5-1 eindstand, waardoor de ploeg uit Almere-Buiten zich plaatst voor de kwartfinales van het Flevolands bekertoernooi.

sv Lelystad’67 – FC Almere 0-7

Zaterdag 29 februari, rond de klok van 14:45 uur, trapten sv Lelystad’67 en FC Almere op sportpark ‘Langezand’ in Lelystad hun wedstrijd in de achtste finale af. FC Almere speelt mee om de bovenste plaatsen in de tweede klasse B (regio West 1). Thuisploeg sv Lelystad’67 speelt om rechtstreekse degradatie te ontlopen in de 2e klasse G (regio Oost).

Toeschouwers, die de barre weersomstandigheden hebben weten te trotseren, worden binnen een minuut spelen al op hun wenken bediend. Na amper 40 seconden komt FC Almere al op een 0-1 voorsprong. Een flitsende start van de ploeg van hoofdtrainer Charles Loods.

Vervolgens krijgt FC Almere volop kansen om de score uit te breiden maar houdt de keeper van de Lelystedelingen zijn ploeg op de been. Ook de ploeg van hoofdtrainer Meloudi Zaki laat zich niet onbetuigd in deze wedstrijd. Na een fout in de verdediging van FC Almere krijgt sv Lelystad’67 een riante kans op de gelijkmaker, maar die wordt jammerlijk gemist.

Nog voor rust lopen de Almeerder, die de gehele helft de betere ploeg blijven, uit naar een 0-3 ruststand. Ook in de tweede helft is FC Almere de betere ploeg. In de laatste tien minuten van de wedstrijd wordt alle hoop aan flarden geschoten door de uitploeg. Er worden nog vier doelpunten toegevoegd aan het totaal van de Almeerders, waardoor de eindstand wordt bepaald op 0-7.

asv Dronten – sv Marknesse 4-1

In de stromende regen werd zaterdag 29 februari om 14.30 uur afgetrapt op het Burgemeester Dekker Sportpark in Dronten. Ondanks het veldoverwicht van de thuisploeg, kwam de ploeg van hoofdtrainer Martin de Jong tegen de verhoudingen in op een 0-1 voorsprong. Nog voor rust wist asv Dronten de achterstand om te buigen naar een 2-1 voorsprong, door twee doelpunten van gelegenheidsspits Chris van Maanen.

Waar menigeen nog in de kantine zat om zich op te warmen kregen de Drontenaren al een penalty toegewezen. Dit betekende vlak na rust de 3-1 en tevens de doodsteek voor de ploeg uit Marknesse. Ondanks wat spaarzame kansjes voor beide teams wist alleen asv Dronten nog een keer het net te vinden, waardoor de eindstand werd bepaald op 4-1 en de Drontenaren nog altijd meedingen in de titelstrijd.

Kwartfinales

De winnaars van de achtste finalewedstrijden komen uit in de kwartfinales (speeldata: 11-13 april, of een doordeweekse avond rondom het paasweekend). De loting hiervan wordt verricht na de laatst gespeelde wedstrijd van de achtste finale. De uiteindelijke vier (halve) finalisten plaatsen zich voor een ‘Final Four’ op het terrein van Almere City FC op zaterdag 13 juni.

Tijdens de Rixax Knock-Out Cup wordt er geëxperimenteerd met drie aangepaste spelregels. Zo kan er door beide coaches onbeperkt doorgewisseld worden, krijgen spelers een tijdstraf van 10 minuten na het tonen van een gele kaart en is de ‘selfpass’ geïntroduceerd.