Onderzoek naar straatroof en mislukte overval

Geschreven door Redactie

De politie in Almere onderzoekt twee straatroofincidenten van woensdagavond in Almere Muziekwijk. Aan het Den Uylpad werd een jongen van zijn telefoon en airpods beroofd. Aan het Componistenpad werd een poging tot een straatroof gedaan. 

Een 18-jarige jongen fietste iets voor 21.00 uur over het Den Uylpad. Hij voelde zich bekeken door twee jongens die op een afstand stonden. Het slachtoffer reed door totdat hij op het bruggetje vlakbij de Amsterdamseweg van zijn fiets afgetrokken werd. Hij viel op de grond en werd in een nekklem genomen. Twee jongens pakten zijn airpods af en eisten dat de jongen zijn telefoon ontgrendelde. In plaats daarvan zette het slachtoffer zijn telefoon uit. Er ontstond een gevecht waarbij de 18-jarige in de sloot belandde. Hij ging nog achter zijn belagers aan maar zij wisten te ontkomen.  

Rond datzelfde tijdstip kreeg de politie een melding van een incident dat zich rond 20.30 uur al had afgespeeld, vlakbij het Den Uylpad. Twee jongemannen hadden aan het Componistenpad een 14-jarige fietser gedwongen te stoppen. Ze vroegen de jongen om zijn telefoon. De 14-jarige zei dat hij die niet bij zich had. Hij wist zich los te rukken en ging er vandoor.  

In beide gevallen zijn de verdachten twee jongens van rond de 17 jaar oud, ze hebben een donker getinte huidskleur en droegen een capuchon. Mogelijk hebben ze dus zeker een half uur in de omgeving van het Componistenpad rondgehangen. De politie vraagt mensen die de omschrijving herkennen of iets gezien hebben om zich te melden. 

Onze Ambassadeurs